Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vegetarianská směs s cizrnou a hlívou ústřičnou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Vegetarianská směs s cizrnou a hlívou ústřičnou

23 min 18 min Snadné 3 porce

Nyní rozhodně potěšíme příznivce dnes čím dál tím oblíbenější vegetariánské stravy. Chcete znát název pokrmu, který je bezmasý, avšak stále nabitý bílkovinami? Moc rádi vám ho prozradíme! Vegetariánská směs s cizrnou a hlívou ústřičnou. Vyzkoušíte ještě dnes?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

314 kcal 14g Bílkoviny 9g Tuky 39g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, hliva-ustricna, zampiony, cizrna, rajcata, susene-merunky, kmin, sul, pepr

Instrukce

Na středním plameni rozpalte pánev s lžící olivového oleje.

Následně vložte do pánve cibuli a restujte 2 minuty na středním plameni.

Mezitím si na menší kousky nakrájejte houby.

Jakmile bude cibule orestovaná, houby přidejte do pánve a restujte další 3–4 minuty na středním plameni.

Poté sceďte cizrnu a společně s rajčaty, meruňkami, římským kmínem, solí a pepřem ji přidejte k orestovaným houbám.

Následně snižte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a vše duste 8–10 minut.

Po uplynutí uvedeného času můžete servírovat.

Poznámky

Tipy na servírování: Směs můžete podávat buď samostatně, nebo s celozrnným kuskusem.

Jednotlivé porce můžete ozdobit nahrubo natrhaným čerstvým koriandrem a měsíčkem limetky.