Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Veganský sýr

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Veganský sýr

600 min 0 min Snadné 10 porce

Ať už se stravujete vegansky, či ne, tento bezlaktózový sýr na bázi oříšků se špetkou koření si jednoduše zamilujete. Navíc se budete moct pochlubit s výrobou vlastního veganského sýra.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

263 kcal 7g Bílkoviny 22g Tuky 10g Cukry

Suroviny

lahudkove-drozdi, tymian, uzena-paprika, kokosovy-olej, pekanove-orechy, sul, pepr, kesu-orechy

Instrukce

Namočené kešú ořechy sceďte a rozmixujte společně s droždím, solí, pepřem, tymiánem a uzenou paprikou.

Směs zabalte do čisté utěrky a vymačkejte z ní přebytečnou vodu.

Připravte si menší kulatou misku, vymažte ji kokosovým olejem a vysypte nasekanými pekanovými ořechy.

Směs z kešú přelijte do misky a dejte přes noc vychladit do lednice. Poté můžete podávat.

Kešú sýr skladujte v lednici a spotřebujte do 1 týdne.

Poznámky

Sýr podávejte nejlépe s celozrnným pečivem. Před podáváním jej můžete ozdobit libovolnými klíčky.