Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Veganský čokoládový dort

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Veganský čokoládový dort

245 min 60 min Snadné 10 porce

Jasná volba pro všechny milovníky čokoládových dezertů. Výborný, výživný a veganský, to jsou tři „V“, která náš dort může nabídnout. Kromě prvotřídního holandského kakaa obsahuje skvělé ingredience jako avokádo, banán a kokosové mléko.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

365 kcal 8g Bílkoviny 22g Tuky 31g Cukry

Suroviny

avokado, holandske-kakao, javorovy-sirup, kokosovy-olej

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si koláčovou formu (⌀ 22–25 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Banány vložte do mísy a rozmačkejte vidličkou (pokud jsou moc tvrdé, dejte je na chvilku do vyhřáté trouby). K rozmačkaným banánům přidejte med a kokosový olej, vše zamíchejte a mísu dejte zatím stranou.

Vezměte si druhou mísu, nasypte do ní špaldovou mouku a přidejte kakao a prášek do pečiva. Nakonec přimíchejte rozmačkané banány.

Přilijte kokosové mléko z obou plechovek, zamíchejte a vzniklé těsto přelijte do připravené koláčové formy.

Korpus dejte do trouby a pečte 55–60 minut na 165–175 °C. (Pečení s banánem způsobí, že korpus bude vždy tak trochu vlhký, proto zkoušení špejlí, jestli je těsto hotové, nedává v tomto případě smysl.)

Zatímco se korpus peče, připravte si náplň: společně rozmixujte avokáda, kakao, javorový sirup a kokosový olej. Náplň dejte do lednice, než se korpus upeče.

Upečený korpus nechte vychladnout. Poté jej podélně rozřízněte a namažte ½ náplně. Zbylou náplní potřete boky a vrch korpusu.

Dort dejte před podáváním alespoň na 1–2 hodiny do lednice.