Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Veganské vanilkové rohlíčky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Veganské vanilkové rohlíčky

75 min 10 min Snadné 15 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

155 kcal 3g Bílkoviny 9g Tuky 14g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mandlova-mouka, datlovy-sirup, trtinovy-cukr, citron, vanilkovy-extrakt, kokosovy-olej

Instrukce

Do větší mísy vložte obě mouky, datlový sirup, třtinový cukr, najemno nastrouhanou citronovou kůru, vanilkový extrakt a tekutý kokosový olej. Vše promíchejte a vypracujte tuhé těsto.

Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice nejméně na 6 hodin. V momentě, kdy je těsto odleželé, jej vyjměte z lednice a nechte v pokojové teplotě 30 minut povolit. Jakmile je těsto povolené tak, aby se s ním dobře pracovalo, si předehřejte troubu na 170–175 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.

Z těsta odkrajujte malé kousky o váze zhruba 10 g, ze kterých tvořte válečky o délce 4 cm. Válečky ohněte do tvaru rohlíčku a skládejte na plech. Rohlíčky můžete také tvořit vtlačením těsta do formy na rohlíčky nebo z těsta můžete vyválet plát o tloušťce 0,5 mm a rohlíčky vykrajovat vykrajovátkem.

Plech nebo formu vložte do předehřáté trouby a rohlíčky pečte na 170–175 °C po dobu 8–10 minut, dokud nejsou rohlíčky na povrchu zlatavé.

Po upečení plech vyndejte z trouby a rohlíčky nechte na horkém plechu ještě 10 minut dojít. Poté můžete rohlíčky ihned podávat. V chladu ve vzduchotěsné krabičce vydrží přibližně 3 týdny.

Poznámky

Rohlíčky můžete před podáváním obalit v moučkovém třtinovém cukru nebo xylitolu.