Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Veganské perníčky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Veganské perníčky

80 min 20 min Snadné 35 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

54 kcal 1g Bílkoviny 2g Tuky 7g Cukry

Suroviny

lnene-seminko, voda, spaldova-mouka, jedla-soda, pernikove-koreni, kokosovy-olej, ryzove-mleko, datlovy-sirup

Instrukce

Nejprve si připravte vejce z lněného semínka: v malé misce lžičkou smíchejte mletá lněná semínka s 40 ml vody a nechte je alespoň 10 minut odstát.

Mezitím si do větší mísy dejte špaldovou mouku, jedlou sodu, perníkové koření a zamíchejte. Přidejte kokosový olej, rýžové mléko, datlový sirup a připravené vejce z lněného semínka a ze směsi vypracujte těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici odležet 1 den.

Druhý den těsto vytáhněte z lednice a nechte jej na lince odležet další cca 1–2 hodiny, aby změklo a lépe se s ním pracovalo.

Přibližně 15 minut před pečením si předehřejte troubu na 170 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Nachystejte si také vykrajovátka libovolných tvarů.

Poté si pomoučete pracovní plochu, těsto na ní po kouscích vyválejte na tloušťku 3–4 mm, vykrajujte z něj perníčky a skládejte je na přichystaný plech. Takto připravené perníčky dejte do předehřáté trouby a pečte 18–20 minut na 165–170 °C.

Po vytažení nechte perníčky vychladnout (cca 30 minut) a poté je dejte alespoň na 5 dní do lednice ve vzduchotěsné krabičce, aby změkly. Perníčky vám vydrží cca 2–3 týdny v chladu ve vzduchotěsné krabičce.

Poznámky

Hotové perníčky můžete nakonec ozdobit polevou.