Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Veganské linecké cukroví

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Veganské linecké cukroví

35 min 10 min Snadné 15 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

143 kcal 2g Bílkoviny 8g Tuky 15g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesna-mouka, mandle, datlovy-sirup, marmelada-bez-cukru, kokosovy-olej

Instrukce

Do větší mísy dejte obě mouky a mandle a promíchejte. Poté přidejte olej a sirup a vše vypracujte v těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 1 den odležet do lednice.

Odleželé těsto vytáhněte a dejte přibližně na 2 hodiny na linku, aby změklo. Mezitím si připravte plech a vyložte jej pečicím papírem.

Pracovní plochu si pomoučete a těsto za pomoci válečku rozválejte na tloušťku cca 3 mm. Poté si předehřejte troubu na 170 °C a formičkami z těsta začněte vykrajovat tvary dle libosti. Vykrájené cukroví naskládejte na připravený plech a pečte ve vyhřáté troubě 8–10 minut na 165–170 °C.

Po vytažení nechte cukroví vychladnout (cca 45 minut) a slepte marmeládou. Takto připravené cukroví vydrží v chladném prostředí (v lednici nebo v zimě za oknem) až 3 týdny.

* Pro neveganskou variantu nahraďte medem.

Poznámky

Marmeládu můžete zaměnit i za povidla.