Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vanilkový mug cake s arašídovým máslem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vanilkový mug cake s arašídovým máslem

45 min 35 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

537 kcal 21g Bílkoviny 22g Tuky 60g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, vanilkovy-extrakt, mleko, arasidove-maslo, arasidy, med, vejce, maslo, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si tepluvzdorný hrnek o objemu 200 ml.

Do menší mísy vložte mouku, kypřicí prášek, vanilkový extrakt, mléko, arašídové máslo, nasekané arašídy a med. Misku dejte na chvilku stranou a připravte si vyšší mixovací nádobu a tyčový mixér se šlehacím nástavcem.

Do mixovací nádoby vložte bílky, přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to 2–3 minuty). Hotový sníh přemístěte ve dvou dávkách do misky k ostatním ingrediencím a opatrně promíchejte pomocí stěrky.

Hrnek vymažte máslem, připravené těsto vlijte do výšky zhruba 1 cm pod okraj a pečte ve vyhřáté troubě 30–35 minut na 180–185 °C. Po upečení podávejte.

Poznámky

Mug cake podávejte s řeckým jogurtem nebo s javorovým sirupem, popřípadě s medem.