Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vanilkovočokoládový dezert

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vanilkovočokoládový dezert

13 min 3 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

420 kcal 18g Bílkoviny 21g Tuky 37g Cukry

Suroviny

voda, tvaroh, horka_cokolada, med, vanilkovy-extrakt

Instrukce

V menším hrnci si přiveďte k varu cca 200 ml vody.

Mezitím si do 2 misek rovnoměrně rozdělte tvaroh tak, aby v každé misce bylo přesně 150 g.

Následně si připravte misku odolnou vůči teplu (ideálně skleněnou či nerezovou) – měla by být dostatečně velká na to, aby se dala zasunout do hrnce na plotýnce, ale zároveň by se její dno nemělo dotýkat vody v hrnci. Do této misky si nalámejte čokoládu.

Jakmile voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na střední stupeň, zasuňte do hrnce misku s čokoládou a za stálého míchání nechte čokoládu rozpustit nad horkou párou (potrvá to přibližně 3 minuty).

Až se čokoláda rozpustí, vlijte ji do jedné z misek s tvarohem, přidejte 1 lžíci medu a důkladně promíchejte.

Do druhé misky s tvarohem přidejte 1 lžíci medu a 1 lžičku vanilkového extraktu a rovněž důkladně promíchejte.

Nyní si nachystejte 2 uzavíratelné sklenice a rozdělte do nich obě tvarohové směsi – nejprve dejte do každé sklenice vrstvu čokoládového tvarohu a na ni následně umístěte vrstvu vanilkového tvarohu.

Poté obě sklenice uzavřete a přemístěte do lednice

Poznámky

TIP: Namísto vanilkového extraktu použijte dřeň z 1 vanilkového

lusku.