Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Vanilkové rohlíčky z pohankové mouky

35 min 15 min Snadné 70 kusů

Vanilkové rohlíčky jsou již léta známou a oblíbenou klasikou. Pojďte je s námi pozvednout ještě o něco výše a zkuste vyměnit klasickou mouku za pohankovou. Vyzkoušejte a podlehněte jejich jemně oříškové chuti.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

50 kcal 1g Bílkoviny 4g Tuky 5g Cukry

Suroviny

pohankova-mouka, maslo, trtinovy-cukr, med, vlasske-orechy, vanilkovy-cukr, stevie

Instrukce

Ze všech ingrediencí kromě stévie si připravíme těsto a necháme vychladit do druhého dne.

Poté těsto chvíli propracujeme rukama, aby máslo změklo a tvarujeme válečky, které rozdělujeme na menší části, které na krajích zahneme, abychom docílili tvar rohlíčků.

Rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160°C cca 12-15 minut.

Rohlíčky obalujeme v sypké stévii. Pokud nemáme obalujeme ve fruktóze nebo jemně mletém třtinovém cukru.