Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vanilkové rohlíčky s pomerančovou kůrou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vanilkové rohlíčky s pomerančovou kůrou

144 min 14 min Snadné 20 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

82 kcal 2g Bílkoviny 5g Tuky 8g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mandlova-mouka, maslo, trtinovy-cukr, vejce, pomeranc, vanilkovy-extrakt

Instrukce

Do větší mísy vložte špaldovou a mandlovou mouku, máslo pokojové teploty, třtinový cukr, vejce, žloutek, pomerančovou kůru a vanilkový extrakt a vytvořte pevné těsto.

Připravené těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici 6–8 hodin (nejlépe však do druhého dne) odležet. Poté vybalte odleželé těsto z fólie a nechte ho při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu povolit.

Poté si předehřejte troubu na 170–175 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Pokud používáte formu na rohlíčky, odeberte si dostatečné množství těsta a napěchujte jej do formy. Pokud formu nemáte, vyválejte z těsta válečky o délce přibližně 4–5 cm, které následně ohněte do tvaru rohlíčku a přemístěte na plech. Takto postupujte, dokud nezpracujete všechno těsto.

Plech nebo formu s rohlíčky vložte do trouby předehřáté na 170–175 °C a rohlíčky pečte 12–14 minut. Po upečení nechte rohlíčky cca 40 minut vychladnout. Jakmile jsou rohlíčky studené, můžete podávat. V chladu ve vzduchotěsné krabičce rohlíčky vydrží přibližně 2 týdny.

Poznámky

Před podáváním rohlíčky obalte v xylitolu nebo třtinovém cukru moučka. Můžete je také z půlky namočit do rozpuštěné hořké čokolády.