Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vanilkové rohlíčky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vanilkové rohlíčky

515 min 15 min Střední 50 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

71 kcal 1g Bílkoviny 5g Tuky 5g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, vlasske-orechy, maslo, vejce, trtinovy-cukr, vanilkovy-extrakt

Instrukce

Do větší mísy prosejte špaldovou hladkou mouku, přidejte k ní mleté vlašské ořechy, máslo, 1 vejce a 1 žloutek, třtinový cukr a vanilkový extrakt. Všechny suroviny smíchejte, vypracujte těsto a z těsta vytvarujte kuličku. Kuličku zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici 6–8 hodin (nejlépe však do druhého dne) odležet.

Druhý den těsto vyndejte, prohněťte, rozdělte na cca 8 stejných dílků a z každého dílku vyválejte váleček. Troubu si předehřejte na 170–180 °C.

Z válečků těsta odkrajujte cca 4 cm dlouhé kousky, které ohněte do tvaru rohlíčků nebo je vtlačte do formy na rohlíčky. Rohlíčky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do předehřáté trouby na 170–180 °C. Pečte cca 10–15 minut.

Hotové rohlíčky obalujte ještě teplé v sypké stévii nebo třeba v sušeném rýžovém mléce.

Poznámky

Pokud máte doma vanilkový lusk, použijte z něj semínka místo vanilkového extraktu.