Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vanilková zmrzlina s pečenou rebarborou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vanilková zmrzlina s pečenou rebarborou

35 min 20 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

131 kcal 3g Bílkoviny 9g Tuky 14g Cukry

Suroviny

kokosove-mleko, vanilkovy-lusk, stevie, rebarbora, ryzovy-sirup

Instrukce

Kokosové mléko rozmixujte (nebo vyšlehejte ručním šlehačem) dohladka společně se stévií a semínky z vanilkového lusku.

Směs nalijte do skleněné nebo plastové formy (20 cm × 20 cm) a dejte do mrazáku.

Zmrzlinu mrazte alespoň 4–5 hodin* a každých 45 minut ji promíchejte lžící od okrajů.

Zmrzlinu takto promíchejte alespoň 2–3×, aby vznikalo co nejméně krystalů ledu.

Mezi mícháním zmrzliny si připravte pečenou rebarboru a drobenku.

Troubu si předehřejte na 170 °C.

Rebarborové stonky (čím červenější, tím sladší) obalte lehce v rýžovém sirupu, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 160–170 °C na 12–15 minut.

Drobenku si připravte smícháním kokosového oleje (nejlépe polotekutého), ovesných vloček a mletých mandlí. Rozložte ji na druhý plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10 minut do předehřáté trouby k rebarborám. Drobenku pečte 10 minut.

Hotovou zmrzlinu rozdělte do 4 mističek, do každé přidejte pečené stonky rebarbory, zasypte drobenkou a podávejte.

Poznámky

TIP: Místo drobenky použijte domácí granolu.*Dejte na zkušenost s vaším mrazákem a zmrzlinu kontrolujte. Pokud se na okrajích začnou tvořit velké kusy krystalů a ledu, snižte trochu výkon mrazáku, abyste zmrzlinu po vytažení mohli hned podávat a neměli z ní jeden velký kus ledu.