Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vanilková buchta

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vanilková buchta

70 min 30 min Snadné 12 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

183 kcal 5g Bílkoviny 7g Tuky 24g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, vanilkovy-pudink, kyprici-prasek-do-peciva, mleko, maslo, trtinovy-cukr, vanilkovy-extrakt, vejce

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C a vyložte si formu na pečení (20 cm × 30 cm) pečicím papírem.

Následně si připravte těsto. Do středně velké mísy nasypte hladkou špaldovou mouku, vanilkový pudink a prášek do pečiva a promíchejte. Poté přidejte 250 ml mléka, rozpuštěné máslo, třtinový cukr, vanilkovou pastu a vejce. Metličkou vymíchejte v hladké těsto.

Těsto nalijte do připravené formy vyložené pečicím papírem a dejte péct na 28–30 minut do trouby předehřáté na 175–180 °C. Před vyndáním z trouby propíchněte těsto špejlí.

Pokud zůstane povrch špejle suchý a těsto se na ni nepřilepí, je buchta hotová. Pokud na špejli zůstanou kousky nedopečeného těsta, vraťte buchtu na dalších pár minut zpět do trouby a poté postup opakujte.

Upečenou vanilkovou buchtu nechte po vytažení z trouby 30 minut vychladnout. Poté buchtu nakrájejte na 12 stejně velkých kousků a podávejte.