Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vajíčkový salát

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Vajíčkový salát

77 min 9 min Snadné 3 porce

Vajíčka jsou skvělá míchaná, v omeletě nebo jen tak samotná uvařená přesně tak, jak má rád každý z nás. Co takhle jim zkusit dát hlavní roli i v salátu? Nejenže pokrmu dodají dostatečné množství bílkovin, ale ještě si na něm neskutečně pochutnáte.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

244 kcal 21g Bílkoviny 13g Tuky 10g Cukry

Suroviny

vejce, cherry-rajcatka, cervena-cibule, okurka, bily-jogurt, horcice, citron, mleko, rukola, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si ve větším hrnci na vysokém stupni plamene přiveďte k varu vodu, ve které budete vařit vejce.

Jakmile začne voda vřít, ponořte do ní všech 6 vajec a vařte je 8–9 minut na středním plameni.

Mezitím si připravte zeleninu a větší mísu. Cherry rajčátka omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Okurku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Takto připravené suroviny vložte do mísy.

Po uvaření vejce zchlaďte pod studenou vodou a následně je oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a přidejte k do mísy k zelenině.

Následně do mísy přidejte bílý jogurt, dijonskou hořčici, kůru z ½ citronu, 30 ml polotučného mléka, rukolu, sůl a pepř a vše promíchejte.

Takto připravený salát dejte alespoň na 1 hodinu odležet do lednice.

Po odležení můžete podávat.