Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vajíčková pomazánka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Vajíčková pomazánka

29 min 9 min Snadné 6 porce

Pokud si chcete připravit opravdovou dobrotu z vajíček, dejte šanci této vajíčkové pomazánce. S jarní cibulkou, hořčicí a sýrem dostane teprve ten správný šmak. Skvěle se hodí třeba na rychlé jednohubky.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

164 kcal 8g Bílkoviny 14g Tuky 2g Cukry

Suroviny

jarni_cibulka, horcice, smetanovy-syr, sul, pepr, citronova-stava, vejce

Instrukce

Připravte si hrnec, napusťte do něj dostatek vody a přiveďte k varu.

Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, do vroucí vody vložte vejce a uvařte je natvrdo (potrvá to 8–9 minut).

Mezitím si očistěte jarní cibulku a nasekejte ji najemno.

Uvařená vejce oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s nasekanou cibulkou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a smetanovým sýrem.

Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem a ještě před podáváním ji nechte alespoň 10 minut vychladit v lednici.

Poznámky

Pomazánku skladujte v lednici v uzavíratelné krabičce, kde vám vydrží přibližně 3–4 dny.

Recept na domácí smetanový sýr najdete zde na webu.