Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vajíčková pomazánka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vajíčková pomazánka

29 min 9 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

164 kcal 8g Bílkoviny 14g Tuky 2g Cukry

Suroviny

vejce, jarni_cibulka, horcice, citronova-stava, smetanovy-syr, sul, pepr

Instrukce

Připravte si hrnec, napusťte do něj dostatek vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň, do vroucí vody vložte vejce a uvařte je natvrdo (potrvá to 8–9 minut). Mezitím siočistěte jarní cibulku a nasekejte ji najemno.

Uvařená vejce oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s nasekanou cibulkou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou a smetanovým sýrem. Hotovou pomazánku dochuťte solí a pepřem a ještě před podáváním ji nechte alespoň 10 minut vychladit v lednici.

Pomazánku skladujte v lednici v uzavíratelné krabičce, kde vám vydrží přibližně 3–4 dny.

Poznámky

Před podáváním pomazánku ozdobte čerstvými bylinkami, které máte zrovna doma.