Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vaječná omeleta s pečenými rajčaty

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vaječná omeleta s pečenými rajčaty

31 min 21 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

291 kcal 16g Bílkoviny 21g Tuky 8g Cukry

Suroviny

rajcata, petrzelova_nat, repkovy-olej, vejce, mleko, sul, pepr

Instrukce

Předehřejte si troubu na 210–215 °C a připravte si pánev o průměru 27 cm vhodnou do trouby.

Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce 0,5 cm. Petrželovou nať nasekejte najemno.

Poté si v připravené pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce řepkového oleje. Následně do pánve vedle sebe rozložte plátky rajčat, které opékejte na středním plameni 3–4 minuty z jedné a 1–2 minuty z druhé strany.

Během opékání rajčat si do menší misky rozklepněte 4 vej‐ ce a rozšlehejte je s 80 ml mléka. Po rozšlehání do misky přidejte nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř a vše ještě jednou promíchejte.

Až se z obou stran opečou rajčata na pánvi, rovnoměrně obsah pánve zalijte připravenou vaječnou směsí. Následně pánev přesuňte do vyhřáté trouby a vaječnou směs s rajčaty pečte 13–15 minut při 210–215 °C.

Po uvedené době vyjměte pánev z trouby, omeletu rozdělte na 2 porce a podávejte.

Poznámky

Před pečením můžete do vaječné směsi přidat 50 g najemno nastrouhaného sýra – vyzkoušejte třeba 30% eidam nebo goudu.