Tradiční vafle pocházejí z Belgie a celý svět je miluje. Vyzkoušejte dnes jejich zdravější variantu z rýžové mouky a kefíru. Podávejte ještě teplé a doplněné čerstvým ovocem.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Vafle z rýžové mouky
45 min
40 min
Snadné
5 kusů
Recept
Výživové hodnoty
538 kcal
10g Bílkoviny
25g Tuky
68g Cukry
Suroviny
- 280 g rýžové mouky hladké
- 80 g bramborového škrobu
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 100 ml přepuštěného másla (v tekutém stavu)
- 2× vejce velikosti M
- 350 ml kefíru
- 20 g medu v tekutém stavu
- 50 ml polotučného mléka
- 150 g čerstvých borůvek (nebo jiného ovoce)
- sůl