Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vafle z rýžové mouky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Vafle z rýžové mouky

45 min 40 min Snadné 5 kusů

Tradiční vafle pocházejí z Belgie a celý svět je miluje. Vyzkoušejte dnes jejich zdravější variantu z rýžové mouky a kefíru. Podávejte ještě teplé a doplněné čerstvým ovocem.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

538 kcal 10g Bílkoviny 25g Tuky 68g Cukry

Suroviny

ryzova-mouka, bramborovy_skrob, kyprici-prasek-do-peciva, prepustene-maslo-ghee, vejce, kefir, med, mleko, boruvky, sul

Instrukce

Rozpalte si vaflovač.

Vezměte si větší mísu, dejte do ní rýžovou mouku, bramborový škrob, kypřicí prášek, přepuštěné máslo, vejce, kefír, med, polotučné mléko a sůl a vše pečlivě promíchejte metličkou. Pokud je těsto příliš tuhé, přilijte mléko.

Vzniklé těsto nalévejte do vaflovače a pečte cca 6–8 minut.

Hotové vafle podávejte s čerstvými borůvkami a malinami nebo jiným ovocem.

Poznámky

Vafle můžete podávat také s libovolnou marmeládou, medem a cukrem.