Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Vafle s arašídovým máslem a malinami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Vafle s arašídovým máslem a malinami

26 min 11 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

444 kcal 25g Bílkoviny 19g Tuky 38g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, mleko, vejce, holandske-kakao, sul, jedla-soda

Instrukce

Nejprve si připravte arašídový krém.

Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni* a následně ji nechte vychladnout do polotekuté konzistence (potrvá to přibližně 3 minuty).

Poté čokoládu důkladně vyšlehejte s tvarohem a práškovým arašídovým máslem. Výsledný krém dejte zatím stranou.

Rozehřejte si vaflovač s nepřilnavým povrchem plotýnek.

Poté si nachystejte připravené těsto na vafle a za stálého šlehání ho postupně nalijte na pečicí plotýnky – množství vaflí, na které těsto vystačí, závisí na typu vašeho vaflovače, obecně se však jedná o 1 větší vafli nebo několik menších. Pomocí špachtle těsto rovnoměrně rozprostřete po celé ploše plotýnek, vaflovač zavřete a pečte cca 3 minuty (nebo podle zkušenosti s vaším vaflovačem).

Výsledné množství upečených vaflí rozdělte napůl (pokud vám vznikla 1 větší vafle, rozpulte ji nožem) a mezi jednotlivé poloviny namažte všechen připravený arašídový krém.

Nakonec vše posypte čerstvými malinami a podávejte.

Poznámky

*Na vodní lázeň si připravte 2 nádoby, přičemž jednu z nich lze zasunout do druhé, aniž by se přitom dotýkala jejího dna –nejlépe hrnec a skleněnou či nerezovou misku. Do hrnce nalijte trochu vody (pouze tolik, aby se hladina později nedotýkala dna misky) a přiveďte k varu; mezitím si do misky nalámejte čokoládu. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, zasuňte do hrnce misku s čokoládou (nezapomeňte, že dno misky

se nesmí dotýkat vody) a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou.

Při přípravě základního nebo kakaového těsta si nejprve připravte větší mísu a prosejte do ní mouku;následně přidejte mléko, vejce a ostatní ingredience a vše pečlivě promíchejte.Těsto na palačinky by mělo mít tekutou konzistenci, zatímco těsto na vafle a lívance by mělo být naopak tužší.