Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tymiánové pesto s pistáciemi a špenátem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tymiánové pesto s pistáciemi a špenátem

13 min 3 min Snadné 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

49 kcal 1g Bílkoviny 4g Tuky 1g Cukry

Suroviny

pistacie, tymian, spenat, cesnek, olivovy-olej, citronova-stava, sul, pepr

Instrukce

Nasucho si rozehřejte menší nepřilnavou pánev, dejte na ni pistácie a čerstvý tymián a vše opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté pánev odstavte a nechte alespoň 5 minut chladnout.

Následně přemístěte opečené pistácie i tymián do stolního mixéru, přidejte špenát, česnek, olivový olej, citronovou šťávu, špetku soli a špetku pepře a vše rozmixujte dohladka.

Hotové pesto uzavřete do sklenice a skladujte v lednici, kde vydrží 4–5 dní. Můžete ho také skladovat v mrazáku a pesto si tak uchovat i na zimní období.

Poznámky

TIP: Pesto používejte do salátů, těstovin, toustů nebo jednohubek.Na 1 porci postačí 2 lžičky připraveného pesta (2× 15 g).