Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tvarohový cheesecake s čokoládou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Tvarohový cheesecake s čokoládou

425 min 50 min Snadné 10 porce

Jak chutná ta pravá sladká tečka, kterou si chcete dopřát k odpolední kávě, když vás zrovna honí mlsná? Tak jako tvarohový cheesecake s čokoládou. V korpusu najdete místo sušenek ovesné vločky a mandle, takže o výčitkách svědomí nemůže být řeč.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

333 kcal 11g Bílkoviny 28g Tuky 20g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, rozinky, mandle, kokosovy-olej

Instrukce

Troubu dejte předehřívat na 175–180 °C a připravte si kulatou dortovou formu o průměru 27 cm, kterou vyložte pečicím papírem.

Všechny ingredience na korpus vložte do mixovací nádoby a rozmixujte dohladka. Výslednou směs rovnoměrně rozprostřete na dno vyložené formy a důkladně upěchujte dlaní.

Nyní připravte náplň: Vezměte si větší mísu, dejte do ní tvaroh, mléko, pudinkový prášek, med a vaječné žloutky, vše promíchejte metličkou a vzniklou směs nalijte do formy na korpus. Následně si rozpusťte čokoládu, nakapejte ji navrch směsi ve formě a pomocí lžíce povrch směsi lehce promíchejte, aby se vytvořilo mramorování.

Formu přemístěte do vyhřáté trouby a pečte 45–50 minut při 175–180 °C.

Po upečení cheesecake vyjměte z trouby, uložte ho na chladné místo a zde ho nechte alespoň 6 hodin chladnout.

Vychladlý cheesecake nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.