Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tvarohové řezy

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tvarohové řezy

410 min 20 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

676 kcal 23g Bílkoviny 39g Tuky 54g Cukry

Suroviny

vejce, trtinovy-cukr, mleko, maslo, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, kukuricny-skrob, holandske-kakao, voda, agar, tvaroh, vanilkovy-extrakt, med, horka_cokolada, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 175–180 °C, připravte si pečicí formu (25 cm × 30 cm) a vyložte ji pečicím papírem.

Do větší mísy vložte žloutky, třtinový cukr, mléko a 70 g másla a vše důkladně šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Následně do mísy přidejte mouku, prášek do pečiva, škrob a kakao a vše důkladně promíchejte do hladkého těsta.

Poté si nachystejte vyšší šlehací nádobu, vložte do ní bílky a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte tuhý sníh (3–4 minuty). Hotový sníh následně po částech (minimálně rozdělený na poloviny) opatrně vpracujte do těsta.Jakmile budete mít těsto hotové, rozprostřete ho do připravené formy, vložte do vyhřáté trouby a pečte 11–13 minut na 175–180° C.

Upečený korpus ponechte ve formě a nechte 30–40 minut vychladnout.

Mezitím si v menším hrnci na středním plameni přiveďte k varu vodu. Jakmile voda začne vřít, přisypte do hrnce agar a za stálého míchání vařte 1–1,5 minuty, dokud agar nezačne želírovat. Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a agar ponechte v hrnci.

Nyní do větší mísy vložte tvaroh, vanilkový extrakt, med a obsah hrnce s agarem, důkladně promíchejte a tuto tvarohovou směs naneste na korpus.

Celou formu zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice alespoň na 3–4 hodiny. Jakmile bude krém dostatečně tuhý, připravte si poslední čokoládovou vrstvu.

Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu: Na vodní lázeň potřebujete 2 různě velké nádoby, které do sebe vzájemně zapadají, ale dno menší nádoby přitom nedosahuje na dno té větší – nejlépe hrnec a misku (ideálně skleněnou či nerezovou), ve které budete rozpouštět čokoládu. Do hrnce nalijte trochu vody a přiveďte k varu.

Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a zasuňte do hrnce misku s čokoládou – dno misky se přitom nesmí dotýkat vody. Tímto způsobem nechte čokoládu za stálého míchání pozvolna rozpustit nad horkou párou.

K rozpuštěné čokoládě přidejte zbylé máslo a důkladně promíchejte. Čokoládu opatrně nalijte na tvarohový krém a rovnoměrně rozprostřete. Formu poté opět vložte do lednice alespoň na 1,5 hodiny.

Po uplynutí uvedeného času vyjměte obsah z formy, nakrájejte na požadované porce a podávejte.