Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tvarohová buchta

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Tvarohová buchta

35 min 25 min Snadné 15 porce

Tvarohu a bílkovin není nikdy dost. Tato tvarohová buchta má obojího dostatek. Proto pokud vám čistě náhodou ve stravě ten den bílkovina chybí, rychle to doženete.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

216 kcal 10g Bílkoviny 8g Tuky 25g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, holandske-kakao, trtinovy-cukr, vejce, slunecnicovy-olej, mleko, tvaroh, vanilkovy-extrakt

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180–190 °C.

Nachystejte si pekáč (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Připravte si těsto: Do mísy prosejte mouku, přidejte prášek do pečiva, kakao a cukr a promíchejte.

Následně přidejte 2 vejce, olej, 300 ml mléka a vše důkladně promíchejte, tak aby vzniklo hladké těsto. To poté nalijte do připraveného pekáče.

Nyní si připravte druhou mísu a v ní vyšlehejte tvaroh, vanilkový extrakt, 2 vejce a 150 ml mléka.

Tvarohovou směs následně naneste lžící na těsto v pekáči a rozprostřete ho po celém těstě tak, aby vzniklo mramorování – lžící přitom pohybujte do tvaru kříže.

V posledním kroku vložte pekáč do vyhřáté trouby a buchtu pečte 25 minut na 180–190 °C.

Následně ji rozkrájejte na 15 kousků a podávejte.