Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tvarohová bábovka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tvarohová bábovka

115 min 60 min Střední 14 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

189 kcal 8g Bílkoviny 9g Tuky 18g Cukry

Suroviny

maslo, spaldova-mouka, vejce, med, citron, mleko, tvaroh, kyprici-prasek-do-peciva, rozinky, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 170–175 °C. Připravte si formu na bábovku (Ø 24 cm), vymažte ji 20 g másla a vysypte 15 g špaldové mouky.

Do větší mísy vložte žloutky, med, máslo, citronovou kůru, mléko a tvaroh a vše důkladně vyšlehejte pomocí metličky.

Poté do směsi přidejte mouku, prášek do pečiva a rozinky a ještě jednou důkladně promíchejte.

Následně do vyšší nádoby vložte bílky a špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem vyšlehejte tuhý sníh (potrvá to 2–3 minuty). Hotový sníh nadvakrát přidejte do mísy k připravené směsi. Vmíchávejte jej opatrně, ale důkladně.

Celý obsah nádoby následně nalijte do připravené formy na bábovku, tu vložte do vyhřáté trouby a pečte 55–60 minut na 170–175 °C.

Po upečení bábovku z formy vyklopte (nejlépe na pečicí mřížku) a nechte alespoň 40 minut vychladnout. Po vychladnutí bábovku nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.