Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Turecké cuketové placky (kabak mücveri)

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Turecké cuketové placky (kabak mücveri)

60 min 30 min Snadné 8 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

121 kcal 5g Bílkoviny 9g Tuky 5g Cukry

Suroviny

cuketa, cibule, kopr, petrzelova_nat, ovesne-vlocky, vejce, balkansky-syr, repkovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Cuketu nastrouhejte najemno, vložte do sítka, osolte a nechte 10–15 minut odležet, aby díky soli pustila přebytečnou vodu.

Mezitím oloupejte a nakrájejte najemno cibule a nakrájejte najemno kopr a petrželovou nať. Jakmile cuketa pustí přebytečnou vodu, vymačkejte ji.

Vymačkanou cuketu, nakrájenou cibuli, kopr i petrželovou nať dejte do větší mísy, přidejte ovesné vločky, vejce, sůl a pepř, poté do mísy rozdrobte balkánský sýr a vše promíchejte.

Nyní si nachystejte větší nepřilnavou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci oleje. Následně si vezměte lžíci a z připraveného cuketového těsta tvořte přímo na pánvi placky o výšce přibližně 1 cm, které zvolna opékejte 4–5 minut z každé strany na mírném plameni.

Poté placky z pánve vyjměte, rozehřejte v pánvi další lžíci oleje a stejným způsobem připravte další várku placek. Tímto způsobem postupně zpracujte všechno cuketové těsto (nám vystačilo celkem na 3 várky a spotřebovali jsme tedy celkem 3 lžíce oleje). Opečené placky odkládejte nejlépe na talíř s papírovou utěrkou, která z placek odsaje přebytečný tuk. Hotové placky ihned podávejte.