Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tuňákové muffiny s bazalkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Tuňákové muffiny s bazalkou

40 min 30 min Snadné 6 kusů

Jestli si rádi pochutnáváte na nadýchaných muffinech, zkuste sladkou variantu vyměnit za slanou. Náš recept na tuňákové muffiny s ovesnými vločkami si oblíbí celá rodina. Je plný zdravých ingrediencí, které vaše tělo tolik nezatíží, a přesto si báječně pochutnáte. Uvidíte, že o víkendu nakonec děti budou žadonit o ně, a ne o sladkou buchtu.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

185 kcal 15g Bílkoviny 7g Tuky 16g Cukry

Suroviny

vejce, cottage-syr, kari, cibule, tunak, spaldova-mouka, ovesne-vlocky, bazalka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

V míse rozšlehejte vejce se sýrem cottage, solí, pepřem a 1 lžičkou kari koření.

Cibuli nakrájejte najemno, z tuňáka slijte šťávu a spolu s moukou a ovesnými vločkami je přidejte do mísy k ostatním ingrediencím.

Bazalku nakrájejte nahrubo a přidejte do směsi. Vše promíchejte.

Připravte si muffinové košíčky nebo formy a naplňte je až po okraj.

Muffiny dejte do trouby a pečte 25–30 minut na 180 °C. Před vytáhnutím z trouby vyzkoušejte špejlí, zda jsou správně upečené.