Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tuňákové karbanátky s mrkvovobramborovou kaší

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tuňákové karbanátky s mrkvovobramborovou kaší

70 min 45 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

477 kcal 30g Bílkoviny 18g Tuky 49g Cukry

Suroviny

tunak, horcice, ovesne-vlocky, slunecnicovy-olej, pazitka, vejce, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Poté si nachystejte velký hrnec.

Brambory a mrkev očistěte, nakrájejte na malé kousky (cca 1,5 cm × 1,5 cm) a dejte do hrnce. Zalijte studenou vodou a vařte na mírném až středním plameni 25–30 minut, dokud nezměknou (voda by neměla vřít). Poté je sceďte.

Mezitím si připravte směs na karbanátky: Ve střední míse smíchejte tuňáka, hořčici, vločky, olej, pažitku a vejce a dochuťte solí a pepřem. Lžící vytvarujte 6 stejně velkých placiček, dejte na připravený plech a pečte 15–20 minut na 180 °C.

K uvařené mrkvi s bramborami přilijte mléko a tyčovým mixérem vše rozmixujte v hladké pyré. Dochuťte solí a podávejte s karbanátky a čerstvou petrželovou natí.