Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tuňákové karbanátky

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tuňákové karbanátky

40 min 30 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

230 kcal 17g Bílkoviny 10g Tuky 19g Cukry

Suroviny

pohanka, mrkev, tofu, tunak, vejce, horcice, lnene-seminko, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Mezitím připravte pohanku podle návodu na obalu.

Mrkev oloupejte, očistěte a spolu s tofu nastrouhejte najemno.

Ve větší míse smíchejte uvařenou pohanku s nastrouhanou mrkví, tofu, tuňákem, vejci, hořčicí a lněným semínkem. Směs dochuťte solí a pepřem.

Plech vyložte pečicím papírem a ze směsi na něj tvarujte placky. Pečte 25 minut při 170–180 °C.

Upečené karbanátky rozdělte do 5 talířů a podávejte.

Poznámky

Místo pohanky můžete použít i rýži, která vám zbyla z předešlých dnů. Hotové karbanátky na závěr posypte petrželkou.