Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Treska v rajčatové omáčce s pečenými bramborami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Treska v rajčatové omáčce s pečenými bramborami

62 min 47 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

344 kcal 26g Bílkoviny 11g Tuky 31g Cukry

Suroviny

brambor, olivovy-olej, cibule, rajcata, zeleninovy-vyvar, oregano, bazalka, cerne-olivy, treska, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Brambory oloupejte a rozkrájejte na poloviny. Připravte si zapékací mísu (20 cm × 30 cm), přemístěte do ní nakrájené brambory a smíchejte je s 1 lžičkou olivového oleje, solí a pepřem. Poté mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–190 °C

Než se upečou brambory, připravte si rajčatovou omáčku. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. V pánvi si rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji cca 2 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte krájená rajčata z plechovky, rajčatový protlak, zeleninový vývar (nebo vodu), oregano, bazalku, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň, pánev přiklopte pokličkou a nechte vařit 10 minut. Mezitím si rozpulte vypeckované olivy. Až se směs v pánvi dovaří, přidejte do ní rozpůlené olivy a pánev odstavte.

Nyní si osolte a opepřete tresčí filety. Až se dopečou brambory, vytáhněte je z trouby, přelijte je připravenou rajčatovou

omáčkou a navrch naskládejte filety. Poté vraťte celou mísu zpět do trouby a pečte ještě 12 minut při stejné teplotě.