Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Treska v paprikové omáčce

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Treska v paprikové omáčce

70 min 55 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

347 kcal 31g Bílkoviny 20g Tuky 5g Cukry

Suroviny

cervena-paprika, olivovy-olej, treska, citronova-stava, smetana, cesnek, citron, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.

Papriky omyjte a vykrojte z nich stopky. Poté papriky rozpulte, zbavte jádřinců, vyskládejte na vyložený plech a zakápněte celkem 1 lžící olivového oleje. Plech s paprikami přemístěte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut* při 170–180 °C.

Než se papriky upečou, rozdělte si filety z tresky na 8 stejně velkých kousků a nachystejte si zapékací mísu (20 cm × 30 cm).

Upečené papriky vyndejte z trouby (troubu zatím nevypínejte!) a přemístěte je do mixéru. Poté k paprikám přidejte citronovou šťávu, smetanu a prolisovaný česnek a vše rozmixujte dohladka. Výslednou omáčku nalijte do nachystané zapékací mísy a naskládejte do ní kousky tresčích filetů. Celý obsah mísy osolte a opepřete, mísu vložte do trouby a pečte 12–15 minut při 170–180 °C.

Hotový pokrm podávejte s měsíčky citronu a čerstvou petrželovou natí.

*Pokud si přejete hladkou omáčku bez paprikových slupek, pečte papriky ještě o 10–15 minut déle až do zčernání slupek. Takto upečené papriky následně zabalte do potravinové fólie, nechte 5 minut zapařit a po této době z nich nožem seškrábejte slupky. Poté již s paprikami zacházejte podle dalších instrukcí v postupu.