Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Treska v papilotě s batátami a oreganem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Treska v papilotě s batátami a oreganem

30 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

204 kcal 25g Bílkoviny 5g Tuky 15g Cukry

Suroviny

treska, bataty, spenat, fenykl, citron, oregano, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Plátky batát smíchejte se špenátem, fenyklovými semínky a špetkou soli.

Poté si připravte arch pečicího papíru, doprostřed umístěte připravenou směs a navrch položte filet z tresky. Následně vše posypte plátky citronové kůry a snítkami oregana.

Nyní vytvořte z pečicího papíru uzavřenou kapsu (čili „papilotu“): přes náplň přehněte jednu volnou stranu papíru a poté začněteveškeré volné okraje archu postupně přehýbat vždy směrem k náplni, abyste papilotu podél celé náplně dobře utěsnili. Při přehýbání postupujte od jednoho kraje papiloty směrem ke druhému; pokud se vám papír na jednom z krajů papiloty bude i po přehnutí odchlipovat, sešijte ho sešívačkou. Výsledkem by měl být balíček přibližně ve tvaru půlkruhu.

Zabalenou papilotu dejte na plech, přemístěte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 170–180 °C.

Ihned po upečení papilotu rozřízněte a podávejte.

Poznámky

TIP

Pokud se vám papilotu nepodaří zabalit podle uvedeného návodu, můžete zvolit jednodušší způsob – všechny volné části papíru

přehněte přes náplň směrem ke středu archu a kousek nad náplní je svažte dohromady provázkem.