Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Treska s dušeným fenyklem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Treska s dušeným fenyklem

40 min 20 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

506 kcal 29g Bílkoviny 17g Tuky 60g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, fenykl, limetka, ryze, voda, treska, olivovy-olej, smetana, spenat, horcice, sul, pepr

Instrukce

Cibuli a česnek nakrájejte najemno.

Fenyklovou bulvu rozpulte a nakrájejte na tenké plátky.

Poté si na jemném struhadle ostrouhejte veškerou kůru z limetky, následně limetku rozpulte a vymačkejte z ní všechnu šťávu.

Nyní si dejte předehřívat troubu na 165 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm).

Následně si dejte vařit rýži: nasypte ji do hrnce, zalijte 1 l vody, osolte a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a rýži vařte 17–20 minut.

Během vaření rýže dejte péct tresku – všechny filety omyjte, osušte, posypte solí a pepřem, naskládejte na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 10–11 minut při 160–165 °C.

Než se uvaří rýže a upeče se treska, připravte si dušený fenykl.

Vezměte si větší pánev, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a fenykl a za občasného promíchání vše opékejte 2 minuty na vysokém plameni. Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, přidejte do pánve smetanu, limetkovou kůru, sůl a pepř, pánev přiklopte pokličkou a nechte dusit 2–3 minuty. Poté pánev odkryjte, přidejte do ní špenát a limetkovou šťávu, promíchejte a zahřívejte ještě cca 1 minutu na mírném plameni, dokud listy špenátu nezplihnou. Poté vypněte ohřev a celou směs podle chuti dosolte a dopepřete.

Dušenou směs z pánve rozdělte do 4 talířů a přidejte k ní pečenou tresku. Na závěr každou porci posypte výhonky hořčice a podávejte s uvařenou rýží.