Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tortilla s fazolemi a vejci

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tortilla s fazolemi a vejci

16 min 11 min Snadné 5 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

466 kcal 24g Bílkoviny 18g Tuky 42g Cukry

Suroviny

rajcata, fazole-cervene, oregano, olivovy-olej, vejce, cervena-paprika, celozrnne-tortilly, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a připravte si menší pekáč (20 cm × 30 cm).

V menší misce smíchejte rajčata, fazole, oregano, sůl a pepř.

Následně na středním plameni rozpalte pánev s 1 lžící olivového oleje. Jakmile bude olej rozpálený, vyklepněte do pánve vejce, vařečkou je rozšlehejte, přidejte papriku a za stálého míchání restujte 2–3 minuty na středním plameni, dokud vejce nebudou mít tuhou konzistenci. Následně plamen vypněte.

Poté si nachystejte tortilly, naplňte je fazolovou směsí a vejci a zabalte je do ruličky. Takto připravené tortilly přemístěte do pekáče*, vložte do vyhřáté trouby a pečte 6–7 minut na 180–185 °C.

Po upečení podávejte.

Poznámky

Tipy na servírování: Tortilly můžete podávat se zakysanou smetanou a posypané čerstvým koriandrem.

TIP: Pokud si tortilly připravujete na více dní dopředu, nechte je vždy po vytažení z trouby důkladně vychladnout alespoň na pokojovou teplotu. Zabráníte tak zapaření tortilly.

*Pro rychlejší přípravu, zapečte tortilly v kontaktním grilu – stačí 2–3 minuty.