Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tortilla s bylinkovým dresinkem a kuřetem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tortilla s bylinkovým dresinkem a kuřetem

50 min 10 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

427 kcal 36g Bílkoviny 15g Tuky 35g Cukry

Suroviny

celozrnne-tortilly

Instrukce

Nejprve si oloupejte česnek a prolisujte ho. Poté si vezměte mísu, smíchejte v ní mletou papriku, mletý kmín, citronovou kůru, sůl, pepř a řepkový olej a do výsledné směsi přimíchejte prolisovaný česnek. Následně si podélně rozkrojte kuřecí prso na 2 plátky, ty naložte do připravené směsi v míse a dejte na 20 minut stranou.

Mezitím si připravte zeleninu: Bílé zelí nakrájejte najemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Nakrájené zelí poté smíchejte s cibulí a trochou soli a celou směs nechte cca 20 minut odležet, aby zelí změklo. V mezičase si ještě nakrájejte na plátky rajče.

Následně si připravte dresink: Pažitku nasekejte najemno a v menší misce ji smíchejte s tvarohem, bílým jogurtem, citronovou šťávou, sušenou bazalkou, solí a pepřem.

Až uplyne 20 minut marinování kuřete, vezměte si menší nepřilnavou pánev a nasucho ji rozehřejte na silném plameni.

Na rozehřátou pánev dejte naložené plátky kuřecího masa a opékejte je na středním až silném plameni 3–5 minut z každé strany (doba opékání záleží na tloušťce masa). Opečené kuřecí maso sundejte z pánve a nakrájejte na menší, tenčí plátky.

Nakonec si vezměte 2 tortilly a rozdělte na ně plátky kuřecího masa, zelí s cibulí, dresink a plátky rajčete. Tortilly zarolujte a podávejte.

Poznámky

Pokud máte rádi syrovou cibuli, ale zároveň je na vás příliš štiplavá, zkuste ji propláchnout horkou až vařící vodou – její chuť to zjemní.