Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tofu v italské marinádě

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tofu v italské marinádě

150 min 25 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

157 kcal 30g Bílkoviny 2g Tuky 3g Cukry

Suroviny

tofu

Instrukce

Pro přípravu kterékoli marinády jednoduše smíchejte dohromady všechny uvedené ingredience

Ve výsledné směsi pak obalte tofu, vše přemístěte do lednice a zde nechte tofu marinovat alespoň 2 hodiny (pro ještě lepší chuť nechte tofu v lednici marinovat přes noc).

Poté již tofu můžete tepelně upravovat na libovolný způsob – můžete ho například péct v předehřáté troubě 20–25 minut při 160–170 °C anebo grilovat na kontaktním grilu 8–10 minut z každé strany na středním stupni ohřevu.

Poznámky

*Italské koření

- 1 lžíce sušené bazalky

- 2 lžičky sušené majoránky

- 1 lžička sušeného oregana

- 1 lžička sušené petrželové natě

- 1 lžička sušeného rozmarýnu

- 1 lžička sušeného tymiánu

- ½ lžičky sušené šalvěje