Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tofu karbanátky s černou rýží

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tofu karbanátky s černou rýží

70 min 50 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

673 kcal 32g Bílkoviny 33g Tuky 59g Cukry

Suroviny

cerna-ryze, cervena-paprika, jarni_cibulka, olivovy-olej, sul

Instrukce

Černou rýži propláchněte ve studené vodě a dejte ji vařit do hrnce s 2násobným množstvím osolené vroucí vody (orientační dobu vaření rýže zjistíte z obalu produktu, většinou se však jedná o 35–40 minut).

Než se uvaří rýže, připravte si karbanátky.

Troubu si dejte předehřívat na 180 °C. Tofu i mrkev nastrouhejte nahrubo a smíchejte s vejci, ovesnými vločkami, drceným kmínem, solí a pepřem. Výsledné těsto nechte 5 minut odležet, aby se vločky stačily nasáknout.

Mezitím si v menší misce smíchejte sezamová a lněná semínka a připravte si plech vyložený pečicím papírem.

Z odleželého těsta postupně vytvarujte 5–6 menších placiček, které ze všech stran obalujte ve směsi semínek a skládejte na vyložený plech. Až spotřebujete všechno těsto, přemístěte plech do předehřáté trouby a pečte přibližně 25 minut při 170–180 °C.

Než se upečou karbanátky, nakrájejte si na kostičky papriku a nasekejte najemno jarní cibulku.

Až se dovaří rýže v hrnci, vezměte si menší pánev, rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou papriku a nasekanou cibuli, vše opékejte 3–4 minuty na mírném plameni a opečenou zeleninu přimíchejte k uvařené rýži. Výslednou směs podle chuti osolte.

Rýžovou směs podávejte k upečeným karbanátků