Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tofu burger s batáty

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tofu burger s batáty

52 min 32 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

438 kcal 16g Bílkoviny 19g Tuky 49g Cukry

Suroviny

bataty, voda, tofu, cibule-salotka, ovesne-vlocky, kari, rozmaryn, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Batáty očistěte a nakrájejte na kostičky. V hrnci přiveďte k varu cca 400 ml vody. Do vroucí vody přidejte nakrájené batáty a vařte doměkka na středním plameni po dobu 20–25 minut.

Uvařené batáty vyndejte z hrnce a dejte do mixéru. Přidejte uzené tofu se šalotkou a všechny ingredience společně rozmixujte do hladké konzistence.

Vzniklou směs přemístěte do misky a přimíchejte k ní ovesné vločky, kari koření, sušený rozmarýn, sůl a pepř.

Ze směsi vytvarujte 6 placek o velikosti dlaně. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a placky opékejte 4 minuty z jedné a 3 minuty z druhé strany.

Avokádo zbavte slupky a pecky, rozmačkejte v misce vidličkou a osolte a opepřete dle chuti. Celozrnné bulky podélně rozřízněte, do každé dejte část rozmačkaného avokáda, špenát, opečenou batátovou placku a čerstvé klíčky a podávejte.

*Recept na celozrnné bulky naleznete zde na webu.