Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Thajské rizoto s kokosovým mlékem a kešu oříšky

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Thajské rizoto s kokosovým mlékem a kešu oříšky

45 min 30 min Střední 4 porce

Itálie s příchutí Thajska? Nic není nemožné. Zkuste naše rizoto po thajsku a vychutnejte si jeho delikátní a netradiční sladkou chuť, která voní po kokosu. Recept je čistě vegetariánský a bezlaktózový a nemusíte se bát, že vám po něm bude těžko. Ideální na léto.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

578 kcal 15g Bílkoviny 31g Tuky 61g Cukry

Suroviny

basmati-ryze, repkovy-olej, paprika, cervena-paprika, sul, kokosove-mleko, spenat, kesu-orechy, limetka, chilli-papricka

Instrukce

Propláchnutou rýži zalijte 2,5 násobným množstvím vody, lehce osolte a vařte na mírném ohni do měkka.

Kešu opražte v troubě – 10 minut při 180 °C.

Na oleji osmahněte na kostky nakrájené papriky a na drobno pokrájenou chilli papričku, osolte, přidejte kokosové mléko a uvařenou rýži, vše důkladně zamíchejte.

Odstavte z plotny a vložte nasekaný špenát, pražené kešu, limetkovou šťávu a nastrouhanou kůru z jedné limetky a lehce promíchejte.