Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Thajské kuřecí kari s rýžovými nudlemi

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Thajské kuřecí kari s rýžovými nudlemi

34 min 24 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

542 kcal 21g Bílkoviny 19g Tuky 70g Cukry

Suroviny

kureci-maso, cibule, repkovy-olej, voda, kokosove-mleko, cuketa, ryzove-nudle, sojova-omacka, trtinovy-cukr, citronova-stava

Instrukce

Nejprve si připravte kari pastu: Zázvor a česnek oloupejte, dejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience na pastu a rozmixujte dohladka. Následně očistěte kuřecí maso, oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky.

Poté si nachystejte větší hrnec a na středním plameni v něm rozehřejte 1 lžíci oleje. Následně zvyšte plamen na silný stupeň, přidejte do hrnce kuřecí maso a opékejte ho cca 1 minutu z každé strany, aby se zatáhlo.

Poté ho z hrnce přemístěte na talíř a dejte zatím stranou. Následně snižte plamen na střední stupeň, přidejte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–4 minuty.

Poté přidejte připravenou kari pastu a vše opékejte dalších 30–60 sekund. Následně přidejte 400 ml vody a kokosové mléko, vraťte do hrnce opečené kuřecí maso a vše vařte 15 minut na středním plameni.

Mezitím si nakrájejte cuketu na tenká půlkolečka (loupat ji předtím nemusíte).

Po uvedené době z hrnce vyndejte uvařené kuřecí maso a opět ho odložte stranou na talíř. Následně do hrnce přidejte nakrájenou cuketu a rýžové nudle a vše vařte další 1–2 minuty na středním plameni.

Mezitím natrhejte uvařené kuřecí maso na menší kousky.

Po 1–2 minutách vaření do hrnce přidejte natrhané kuřecí maso, sójovou omáčku a třtinový cukr a vše promíchejte.

Hotové kari dochuťte citronovou šťávou, poté ho rozdělte na 3 porce a podávejte.

Poznámky

Každou porci před podáváním ozdobte nakrájenou jarní cibulkou. Fanoušci ostřejších chutí mohou přihodit i nakrájenou chilli papričku a chilli vločky.