Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Thajské kuřecí kari

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Thajské kuřecí kari

36 min 31 min Snadné 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

400 kcal 26g Bílkoviny 28g Tuky 11g Cukry

Suroviny

soba-nudle, olivovy-olej, cibule-salotka, kokosovy-cukr, citronova-trava, zazvor, kureci-maso, kari, kokosove-mleko, zeleninovy-vyvar, hrasek, limetka

Instrukce

Nudle připravte podle návodu na obalu.

Ve větší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nasekané šalotky a opékejte 5–7 minut na středním plameni.

Do pánve přidejte cukr a najemno nakrájenou citronovou trávu společně s nastrouhaným zázvorem, na kostky nakrájeným kuřecím masem a kari pastou. Vše zamíchejte a opékejte cca další 4 minuty na středním plameni.

Poté do pánve přilijte kokosové mléko společně s vývarem a nechte pod pokličkou provařit ještě dalších 10–12 minut.

Nakonec do pánve přidejte hráškové lusky a vařte dalších 5 minut.

Hotové kari rozdělte do 5 talířů a podávejte společně s vařenými nudlemi a klínkem limetky.

*Kari pasta je směs chilli papriček, citronové trávy, česneku, zázvoru a vinného octa. Má silnou pálivou chuť a používá se zejména v thajské kuchyni.

Poznámky

Kari ozdobte hrstí čerstvého koriandru a nasekanou chilli papričkou. Jako přílohu můžete vyzkoušet i rýži.