Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Těstoviny s květákovodýňovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Těstoviny s květákovodýňovou omáčkou

68 min 50 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

528 kcal 12g Bílkoviny 28g Tuky 57g Cukry

Suroviny

celozrnne-testoviny, paprika, maslova-dyne, kvetak, olivovy-olej, cesnek, lahudkove-drozdi, zeleninovy-vyvar, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Těstoviny připravte podle návodu na obalu.

Plech vyložte pečicím papírem.

Než se uvaří těstoviny, připravte si zeleninu. Papriku s dýní oloupejte, nakrájejte na menší kousky a společně s růžičkami květáku rozprostřete na plech. Vše polijte 3 lžícemi oleje, osolte, opepřete a dejte péct do předehřáté trouby na 170–180 °C na 35–40 minut.

Upečenou zeleninu nechte vychladnout, poté dejte do mixéru a mixujte dohladka společně s česnekem, lahůdkovým droždím a zeleninovým vývarem.

Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami, rozdělte do 4 talířů, posypte petrželovou natí a ořechy a podávejte.

* Lahůdkové droždí je droždí, které se nepoužívá při přípravě kynutého těsta, ale na dochucování pokrmů – polévek, omáček nebo těstovin. Chutí připomíná parmazán.