Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Těstoviny s brokolicovou omáčkou a bresaolou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Těstoviny s brokolicovou omáčkou a bresaolou

32 min 12 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

527 kcal 40g Bílkoviny 17g Tuky 50g Cukry

Suroviny

voda, brokolice, celozrnne-testoviny, maslo, olivovy-olej, spaldova-mouka, mleko, kureci-vyvar, mozzarella, bresaola, parmazan, sul, pepr

Instrukce

V hrnci si přiveďte k varu cca 2,5 l vody na vaření těstovin.

Mezitím si očistěte růžičky brokolice, přemístěte je do sekáčku a rozmixujte najemno.

Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, nasypte do ní těstoviny a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (obvykle se jedná o 8–12 minut).

Zatímco se vaří těstoviny, dejte si předehřívat troubu na 180 °C a začněte připravovat omáčku.

Ve velké, hluboké pánvi rozehřejte máslo společně s olivovým olejem, do rozpuštěné směsi nasypte špaldovou mouku a za stálého míchání vše zahřívejte cca 1 minutu na středním plameni.

Poté do pánve přidejte mléko, kuřecí vývar, rozmixovanou brokolici, sůl a pepř, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 8 minut na středním plameni.

Mezitím si nachystejte zapékací mísu (30 cm × 30 cm), nastrouhejte si nahrubo mozzarellu a nakrájejte bresaolu na větší kousky.

Až se uvaří těstoviny, sceďte je.

Jakmile pak uplyne 8 minut vaření brokolicové omáčky pod pokličkou, vypněte ohřev a přimíchejte do pánve uvařené těstoviny spolu s nastrouhanou mozzarellou.

Výslednou směs přemístěte do nachystané zapékací mísy, posypte ji parmazánem a naskládejte do ní nakrájenou bresaolu.

Poté mísu vložte do předehřáté trouby a pečte 10 minut při 180 °C.

Zapečenou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.