Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Těstovinový salát s kuřecím masem a arašídovou omáčkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Těstovinový salát s kuřecím masem a arašídovou omáčkou

37 min 12 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

548 kcal 43g Bílkoviny 11g Tuky 69g Cukry

Suroviny

mrkev, okurka, zeli, jarni_cibulka, voda, kureci-maso, celozrnne-testoviny, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si nakrájejte zeleninu: mrkev a okurku nakrájejte na tenké proužky, červené zelí na tenké nudličky a nať z jarní cibulky na tenká kolečka.

Následně si v hrnci přiveďte k varu přibližně 500 ml vody na vaření těstovin.

Mezitím si očistěte kuřecí prsa a nakrájejte je na menší kousky o šířce cca 0,5 cm.

Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte do ní těstoviny, ztlumte plamen na střední stupeň a nechte těstoviny vařit po dobu uvedenou na obalu produktu (většinou se jedná o 8–12 minut).

Zatímco se vaří těstoviny, opečte si kuřecí maso: v pánvi si na středním plameni rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, následně na pánev přidejte nakrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je opékejte 3–4 minuty. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a maso opékejte další 3–4 minuty.

Po této době opečené maso osolte a opepřete, vložte ho do větší mísy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Až se dovaří těstoviny v hrnci, sceďte je, zchlaďte studenou vodou a přidejte do mísy k vychladlému kuřecímu masu.

Poté do mísy přidejte nakrájenou mrkev, okurku, červené zelí a nať z jarní cibulky.

Na závěr si připravte zálivku: v misce si smíchejte práškové arašídové máslo, 10 ml studené vody, pomerančovou šťávu, nastrouhaný česnek, med, jablečný ocet a chilli vločky.

Výslednou směs přidejte do mísy k salátu a vše důkladně promíchejte

Poznámky

TIP: Namísto olivového oleje můžete k opékání kuřecích prsou použít takzvané ghí – v současnosti velmi oblíbený a široce využívaný druh přepuštěného másla původem z Indie