Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Teplý quinoový salát s pečeným květákem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Teplý quinoový salát s pečeným květákem

55 min 40 min Snadné 2 porce

Venku už je zima, ale vy máte chuť na salát? Náš quinoový salát s pečeným květákem je univerzální možností, kterou si můžete vychutnat jak v chladném, tak v teplejším počasí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

578 kcal 16g Bílkoviny 33g Tuky 48g Cukry

Suroviny

quinoa, voda, kvetak, slunecnicovy-olej, petrzelova_nat, jarni_cibulka, fazole-cervene, olivovy-olej, lnene-seminko, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Quinou propláchněte, zalijte vodou, osolte, přiklopte pokličkou, přiveďte k varu a vařte 20 minut na mírném plameni. Pak ji odstavte a nechte 5 minut pod pokličkou dojít.

Zatímco se quinoa vaří, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Květák natrhejte na růžičky. Ty dejte na připravený plech, osolte a pokapejte slunečnicovým olejem. Pečte 15–20 minut na 180 °C dokřupava.

Čerstvou petrželovou nať nasekejte najemno, jarní cibulku nakrájejte na kolečka. Fazole slijte a propláchněte od nálevu. Vše promíchejte s quinoou a upečeným květákem.

Do směsi přimíchejte sušenou petrželovou nať. Podle chuti osolte, opepřete, případně dochuťte olivovým olejem. Posypejte lněnými semínky.

Poznámky

Salát chutná výborně teplý i studený.