Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tempeh s mrkví a pohankou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Tempeh s mrkví a pohankou

46 min 16 min Snadné 1 porce

Rychlovka, která vás dokonale zasytí. Takový je tenhle recept na uzený tempeh. V kombinaci s pohankou tohle duo bojuje proti stárnutí a civilizačním chorobám. Pokud máte nabitý den, oceníte, že chutný oběd nebo večeři budete mít rychleji, než byste řekli švec. Je čistě vegetariánský a bezlaktózový a nenáročný na ingredience.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

762 kcal 28g Bílkoviny 40g Tuky 69g Cukry

Suroviny

pohanka, olivovy-olej, cibule-salotka, uzeny-tempeh, mrkev, kmin, sul, pepr

Instrukce

Pohanku vložte do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 : 1,5. Osolte, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty na středním plameni. Poté hrnec přiklopte pokličkou a nechte 30 minut odstát.

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opékejte 5–7 minut na středním plameni.

K šalotce přidejte na kostičky nakrájený tempeh a opékejte 1 minutu na středním plameni.

Nakonec do pánve přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a opékejte ještě dalších 5 minut.

Hotovou směs dochuťte drceným kmínem, solí a pepřem a podávejte s uvařenou pohankou.

Poznámky

Pokrm můžete před podáváním ozdobit najemno nasekanou čerstvou petrželovou natí.