Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tatarák ze pstruha lososovitého

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tatarák ze pstruha lososovitého

47 min 12 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

488 kcal 34g Bílkoviny 16g Tuky 50g Cukry

Suroviny

pstruh, cibule-salotka, pistacie, citron, olivovy-olej, trtinovy-cukr, kmin, celozrnny-chleb, redkvicky, sul, pepr

Instrukce

Filety ze pstruha omyjte, osušte a nakrájejte na malé kostičky. Šalotku i pistácie nasekejte najemno a z citronu ostrouhejte na jemném struhadle veškerou kůru. Následně přemístěte všechny nakrájené ingredience i citronovou kůru do větší mísy, přidejte olivový olej, třtinový cukr, mletý kmín, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

Poté celou mísu zakryjte víkem nebo potravinářskou fólií, uložte do lednice a zde nechte směs 10–20 minut odležet (déle ji v lednici nenechávejte – směs na tatarák nesmí příliš dlouho čekat na konzumaci).

Mezitím si opečte bagety: nejprve každou bagetu podélně rozpulte, následně si na středním plameni nasucho rozpalte nepřilnavou pánev, poté ztlumte plamen na mírný stupeň a nakrájené bagety v pánvi opékejte 2–3 minuty z každé strany.

Po uvedené době vyndejte z lednice mísu s vychlazenou směsí, vezměte si citron, ze kterého jste předtím ostrouhali kůru, rozpulte ho, vymačkejte z něj všechnu šťávu a přidejte ji do mísy se směsí na tatarák.* Poté obsah mísy důkladně promíchejte a výslednou směs pomocí lžíce rozdělte do 4 talířů, kde z každé porce směsi vytvořte větší hromádku.

Na závěr každý tatarák posypte výhonky ředkvičky a podávejte s opečenou bagetou.

Poznámky

*Citronovou šťávu do směsi na tatarák přidávejte zásadně vždy až těsně

před podáváním – kdybyste šťávu do směsi přidali příliš brzy, maso by vám

zešedlo.