Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tapenáda z pečených rajčat

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tapenáda z pečených rajčat

50 min 35 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

384 kcal 10g Bílkoviny 31g Tuky 15g Cukry

Suroviny

cibule, rajcata, cesnek, repkovy-olej, bazalka, balkansky-syr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si rozpalte troubu na 200 °C a připravte si pekáč o velikosti alespoň 25 cm × 30 cm.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Rajčata omyjte a nakrájejte na poloviny. Česnek oloupejte, ale nekrájejte. Do pekáče vložte rajčata, cibuli, oloupané stroužky česneku, sůl, pepř, řepkový olej, bazalku a nadrobený balkánský sýr a promíchejte.

Pekáč následně vložte do předehřáté trouby a směs pečte 30–35 minut na 195–200 °C.

Po upečení pekáč vyjměte, vylijte přebytečnou tekutinu a obsah pekáče rozmixujte tyčovým mixérem.

Hotovou tapenádu nechte vychladnout na pokojovou teplotu, což bude trvat cca 45–60 minut, rozdělte do krabiček a vložte do lednice, kde vydrží 5–6 dní.

Poznámky

Tapenádu podávejte s opečeným kvasovým chlebem nebo celozrnnou bagetou.