Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tacos s quinoou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tacos s quinoou

60 min 40 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

294 kcal 24g Bílkoviny 10g Tuky 28g Cukry

Suroviny

maslova-dyne, cibule, cerne-fazole, olivovy-olej, jalapeno-papricky, oregano, quinoa, sojova-omacka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací nádobu (cca 30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem. Dejte do ní dýni, zalijte trochou vody a pečte 30–40 minut na 170–180 °C.

Mezitím si ½ cibule nakrájejte najemno a fazole sceďte. Na pánvi rozehřejte olivový olej a nakrájenou cibuli na něm restujte s papričkou jalapeño a oreganem cca 2–3 minuty na mírném až středním plameni. Poté přidejte fazole a restujte dalších 5–7 minut. Vzniklou směs rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.

V menší misce smíchejte jogurt s koriandrem a citronovou šťávou, osolte a opepřete.

Zbylou cibuli nakrájejte na plátky. Upečenou dýni smíchejte s quinoou a plátky cibule. Dochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou.

Na talíř dejte tortillu, potřete ji fazolovou pastou, navrch dejte quinou s dýní a cibulí, zakápněte dresinkem a podávejte.

Poznámky

Před podáváním přidejte čerstvý koriandr.