Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Tacos s květákem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Tacos s květákem

40 min 25 min Snadné 8 kusů

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

382 kcal 10g Bílkoviny 24g Tuky 32g Cukry

Suroviny

kvetak, olivovy-olej, rimsky-kmin, chilli, mleta-paprika, avokado, kukuricna-tortilla, zeli, smetana, petrzelova_nat, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Květákové růžičky smíchejte s olivovým olejem, římským kmínem, chilli, uzenou paprikou a špetkou soli.

Obalené růžičky* rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, dejte do předehřáté trouby a pečte při 170–180 °C 20–25 minut doměkka.

Mezitím si připravte dip.

Do výkonného mixéru dejte kešu ořechy, olivový olej, sušená rajčata, bazalku, citronovou šťávu, česnek, mletou sladkou papriku a zhruba 100 ml vody. Všechny ingredience mixujte po intervalech do co nejhladší konzistence. Hotový dip pak podle chuti dosolte.

Avokádo nakrájejte na plátky a připravte si tortilly. Každou namažte připraveným dipem, doprostřed naskládejte pruh upečených květákových růžiček a červeného zelí a přidejte plátky avokáda.

Takto nachystané tacos ještě pokapejte zakysanou smetanou, posypte nakrájenou petrželkou a podávejte.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Linda ještě před podáváním nakrájela červené zelí co nejvíc najemno a v míse ho smíchala se špetkou soli, špetkou

pepře a citronovou šťávou.

*Pro měkčí růžičky můžete květák ještě před pečením spařit horkou vodou