Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Sýrová roláda

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Sýrová roláda

144 min 4 min Střední 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

93 kcal 8g Bílkoviny 6g Tuky 2g Cukry

Suroviny

repkovy-olej, cervena-paprika, cesnek, smetanovy-syr, tvaroh, tvrdy-syr, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si dejte předehřívat troubu na 225–230 °C, připravte si plech o rozměrech 30 cm × 40 cm, vyložte ho pečicím papírem a ten potřete řepkovým olejem.

Papriku omyjte a nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupejte a prolisujte. Poté si vezměte menší misku, vložte do ní smetanový sýr, tvaroh, prolisovaný česnek, nakrájenou papriku, sůl a pepř a vše promíchejte.

Nyní na pečicí papír naskládejte do 3 řad po 3 plátcích eidam – pokládejte ho tak, aby se plátky vždy překrývaly a vytvořil se tak 1 větší souvislý plát.

Poté plech vložte do předehřáté trouby a pečte 3–4 minuty na 225–230 °C. Následně plech z trouby vyjměte – vlivem tepla se z eidamu stal velký jednolitý plát.

Sýrový plát nechte nejprve 1–2 minuty chladnout. Ihned poté po celé jeho ploše natřete připravenou pomazánku a následně sýrový plát od jedné kratší strany směrem ke druhé srolujte tak, aby vznikla roláda.

Poté si připravte potravinovou fólii o rozměrech cca 60 cm × 30 cm, sýrovou roládu na ni přesuňte, zabalte ji do tvaru bonbonu a důkladně utáhněte.

Takto zabalenou roládu dejte alespoň na 2 hodiny odležet do lednice. Po odležení roládu nakrájejte na plátky a podávejte.

Poznámky

Pokud si chcete roládu ozvláštnit, můžete dovnitř zarolovat například libovolnou šunku, která obsahuje alespoň 90 % masa. Před podáváním můžete roládu navíc posypat najemno nasekanou pažitkou a čerstvě namletým pepřem.